De druk verlagen bij leerlingen 

Veel leerlingen hebben er last van. De druk om hogere cijfers te behalen. Altijd al het huiswerk bijhouden en op tijd deadlines inleveren. De druk die de maatschappij op jongeren legt is hel erg hoog. Na een tijdje kan deze druk leiden tot een depressie of een burn-out. Dit is niet goed voor de mentale gezondheid. Het zal er juist voor zorgen dat de leerlingen achteruit gaan. Om dit te kunnen tegengaan, zal er coaching in het primair onderwijs moeten plaatsvinden. En dan vooral mindfulness in het onderwijs. De docent kan de leerling dan helpen bij dit soort problemen.  

Waar is deze cursus goed voor? 

Mindfulness in de klas is geschikt voor scholen die willen dat hun leerlingen beter omgaan met stress. Veel leerlingen hebben last van piekeren en andere nare gevoelens. Door middel van deze cursus zal dit verlaagd worden, waardoor er meer ruimte, rust en plezier zal komen voor de leerlingen, maar ook voor jou. Tijdens deze cursus zul je leren hoe je direct een techniek kan toepassen om op dat moment te ontspannen. Als je een leerling ziet die stress heeft, wat doe je dan? Het is belangrijk om in de loop van de dag voldoende rustmomenten te hebben. door leerlingen te helpen omgaan met stress, zul jij ook minder stress ervaren. 

Hoe ziet het programma eruit? 

Tijdens de training van mindfulness in de klas zullen de docenten actief aan de slag gaan om toepasbare kennis op te doen met behulp van eigen ervaring en reflectie. Wat weten ze allemaal al van mindfulness? Wordt het op een bepaalde manier al toegepast? De training wordt afgestemd om de wensen en behoeften van de docenten na te komen. er wordt dus wel rekening gehouden met de doelgroep, dus de leerlingen, maar ook de docenten. Als de training is afgelopen, hebben de docenten meteen toepasbare ontspanningstechnieken geleerd die ze gelijk kunnen gebruiken. Als ze zichzelf ook kunnen helpen met de stress, is en sprake van een goede balans.  

Wat betekent dit voor de school? 

Een gespannen sfeer op een school is niet fijn. Als zowel de leerlingen als de leraren dit meemaken, kom je niet echt ver. Vandaar dat de training mindfulness echt van belang is. Het is belangrijk dat iedereen elkaar begrijpt. Sommige dingen kunnen best lastig zijn en zorgen voor veel stress. Door middel van de training kan dit worden tegengegaan of zelfs worden voorkomen. Een stres loze docent, betekent een stress loos klaslokaal. De leerlingen hebben ruimte en rust nodig. Als dit voor de gehele school geldt, wordt de kwaliteit ook beter. Je zou je kind natuurlijk niet sturen naar een school waar hij mentaal uitgeput zal raken.