How to Freelance? 3 Tips voor succes!

Nu er met de dag meer en meer freelancers aan het werk zijn, raken bedrijven steeds meer gewend aan deze alternatieve vorm van werken. Naarmate de markt groeit, neemt ook het aantal freelancers toe, wat betekent dat je jouw prestaties en vaardigheden moet verbeteren om effectief te kunnen concurreren met vele andere freelancers. Dit betekent dat een freelancer worden discipline, passie en inzet vereist. Als je eenmaal begonnen bent, moet je vooral volhouden en blijven verbeteren om te ontwikkelen als een steeds succesvolle freelancer. Om je hierbij een zetje in de goede richting te geven, hebben we in dit artikel 3 effectieve manieren om een succesvolle freelancer te worden en meer klanten te vinden op een rijtje gezet.

1. Houd jouw inkomsten en uitgaven bij

Een van de vervelendste, maar belangrijkste dingen die je als freelancer kunt doen, is het regelmatig bijhouden van je financiën. Als freelancer en verschillende inkomstenstromen is het gemakkelijk om het overzicht te verliezen over je inkomsten en uitgaven, en nog gemakkelijker om in een slechte situatie terecht te komen waarin jouw inkomsten niet hoger zijn dan jouw uitgaven. Als freelancer is er dus maar één manier om de financiën in de gaten te houden zonder de controle te verliezen: zorg dat je alle uitgaven en kosten in verband met jouw freelance werk volledig weet bij te houden.

2 Verbeter jouw vaardigheden

De ontwikkeling van je vaardigheden is een essentieel onderdeel van jezelf profileren als ee succesvol freelancer.  Als je immers geen nieuwe dingen zou leren, je je vaardigheden niet verbetert, en je op hetzelfde niveau blijft, zul je een van de vele freelancers worden die duurzaam succes over het hoofd zullen zien. Dit kan er zelfs toe leiden dat jij jouw interesse in freelancen verliest, waardoor je besluit weer voltijds te gaan werken om financiële complicaties te voorkomen.

Kortom, het verbeteren van je vaardigheden zal je waardevoller maken voor potentiële klanten. Bovendien is het belangrijk om in gedachten te houden dat alle ervaren freelancers weten hoe belangrijk het is om tot de top van hun categorie te behoren en het dus essentieel is om te blijven leren.

3. Zorg voor routine

Een routine opbouwen is onderdeel van succes als freelancer, en daarmee moet je gedisciplineerd aan de gang gaan! Een routine opbouwen is jezelf beter leren kennen en je kunt die routine gebruiken om zakelijk succes te boeken. Het is dus belangrijk om de volgende dingen te overwegen bij het creëren van een routine:

  • Stel voor jezelf vast hoeveel uur per dag/week je wilt werken.
  • Ga na op welke momenten van de dag je jouw werk het best doet.
  • Bedenk goed hoe je jouw werktijden wilt indelen.

Aan de hand van deze zaken kun je een beter idee vormen van hoe je jouw werkdag wilt indelen. Op die manier kun je bijvoorbeeld besluiten om voor een bepaalde klant alleen ’s ochtends te werken omdat er andere dingen te doen zijn op een later tijdstip. Verder kun je bepalen dat je alleen tussen 9 en 11 ’s ochtends e-mails beantwoordt, om te voorkomen dat je overdag vastloopt in andere taken.

Als je op zoek bent naar een flexibel freelanceplatform met jobs in verschillende branches, dan kun je werk vinden via Staff You! Dit geeft je de perfecte mogelijkheid om te werken volgens jouw eigen schema.